onsdag den 18. august 2010

Gårsdagens mad



Krydret tomatsuppe med ostegratineret rugflute (fra Magasinet Mad)

1 tsk. hel spidskommen.
1 tsk. fennikelfrø.
1 tsk. korianderfrø.
2 løg.
1 fed hvidløg.
2 spsk. olivenolie til stegning.
1/2 tsk. stødt cayennepulver.
1 dåse koncentreret tomatpuré (140 g.)
2 dåser flåede, hakkede tomater.
2 terninger økologisk okseboullion fra Knorr Organic.
1 l. vand.
2 spsk. balsamicoeddike.
Havsalt og friskkværnet peber.

Ostegratinerede flute:
1 flute (Rugflute fra Piskeriset)
3 spsk. olivenolie.
1 dl. tomatpuré.
1 spsk. tørret oregano.
200 g. revet mozzarella.


1. Stød de hele krydderier i en morter. Rist dem let på en hed, tør pande.

2. Pil og hak løg og hvidløg og steg det let i olie i en gryde. Tilsæt de ristede krydderier, cayennepeber og tomatpuré, og varm blandingen op under omrøring i 2-3 minutter.

3 Tilsæt tomater fra dåse, boullionterninger, vand og balsamico. Lad suppen simre i 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.

4. Ostegratinerede flute: Tænd ovnen på 200 grader. Flæk flutet og skær det i mindre stykker. Pensl dem med lidt olivenolie, smør dem med tomatpuré og drys oregano på.

5. Læg brødet på bagepapir på en bageplade og top med et tykt lag mozzarella og sæt dem i ovnen i ca. 7 minutter til osten er gylden.



Hovedretten var speltrisotto med babyspinat fra Newyorkerbyheart - vi har dog fået en del laks her på det sidste så jeg besluttede at lave det med kylling i stedet, som jeg marinerede i pesto i 5 timer.



...MUMS!

2 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Det ser altså også lækkert ud med kylling :-)

Mange hilsner
Birthe aka Newyorkerbyheart

AK sagde ...

det var altså en super lækker opskrift, hvidvinen og parmasanen spillede virkelig godt sammen!
Synes dog ikke retten var så fotogen, men det skyldes nok også at jeg tog billedet med min iphone... :)