fredag den 16. juli 2010

Barcelona

Ja så er jeg back for good efter mine to fantastiske ferier.
Som bekendt gik min sidste ferie til Barcelona med kæresten.
Vi blev enige om at Barcelona var et godt sted at tage hen fordi byen gør det muligt at kombinere kultur, storbyliv, strand og shopping.
Vi boede i en lille lejlighed i en meget smal gade, med røde pornolyskæder. Den var helt fin i størrelsen, havde aircondition og så var beliggenheden super fed.
Vi havde 15 minutters gågang til Plaza Catalunia, 15 minutter til strand og den smukke kirke Santa Maria de Mar som nabo. Det store og meget moderne havn Port Vell med Rambla de Mar så også lige inden for rækkevidde - her lå restaurenter og et shoppingscenter med Starbucks, Ben&Jerrys og alle de obligatoriske tøjkæder; Mango, H&M, Berschka, Zara osv.


Vi boede faktisk så godt at vi kun behøvede at tage en metro 3 gange!
Den første dag betalte vi dog for en sightseeing bus sådan at vi kunne få et godt overblik over byen, det var super godt og vi fik både set Park Güell, Camp Nou og en masse andet. Det var super hyggeligt og spændende.

Der var faktisk relativt mange shoppingmuligheder og et ekstremt antal af kæmpestore (og virkelig flotte) H&M'er, Mango og Zara. Jeg fik dog ikke shoppet andet end en bikini og lidt smykker da jeg jo havde brugt en del penge på shopping i London - tilgengæld fik kæresten shoppet to par sko, et par t-shirts og shorts for ingen penge da udsalget også raserede her.
Der var også super mange sjove og hyggelige butikker i alle sidegaderne.
Om søndagen så vi selvfølgelig VM-finalen dernede, det var en helt vild oplevelse og selv om jeg ikke rigtig er den store fan af fodbold var det da ret fedt når man levede sig ind i det (hæhæ se bare trøjen!). Der var stillet storskærm op på Plaza Espana og der var vildt god stemning, derfor gik alle selvfølgelig helt amok da de vandt; folk badede i springvandene og festede med flag og fyrværkeri.Vi spiste masser af lækker mad; både paella, tapas og italiensk mad og var også forbi det store madmarket på Ramblaen...
...og vi boede helt tilfældigt ved det fine konditori og cocktailbar BUBÖ som Maria anbefalede i sit indlæg om hendes tur til Barcelona.


Alt i alt en super god tur og vi er enige om at vi bestemt godt kunne tænke os at komme tilbage (:

Ingen kommentarer: