Dagen i dag har stået på julegaveshopping, fitness og en øget indsats for at få kalorierne tilbage i kroppen med en lækker chokolademousse til dessert, da tøserne og jeg skulle lave mad.
Indbagt laks med tomat-mozzarella salat blev det til hovedret.
Opskriften på desserten får I lige her - den var seriøst go!
Chokolademousse fra Odense Marcipan
Ingredienser: (til ca. 8 glas)
50 g lys sirup
1 stk. past. æg
2 stk. past. æggeblomme
1 dl piskefløde
200 g god mørk chokolade
2½ dl piskefløde
1 stk. past. æg
2 stk. past. æggeblomme
1 dl piskefløde
200 g god mørk chokolade
2½ dl piskefløde
Chokoladen sættes over til smeltning enten via vandbad eller sådan én smart chokolade-smelte-gøgler som jeg har.
Imens piskes æggene til de får en cremet konsistens. Siruppen varmes og piskes let sammen med æggene.
Derefter Piskes 1 dl. af piskefløden og chokoladen vendes i.
Imens piskes de 2,5 dl. piskefløde til en let flødeskum - det er den chokolademoussen nu skal vendes i med en dejskraber så den beholder luftigheden fra flødeskummen.
Så skal moussen op i nogle glas. Jeg brugte en frysepose og klippede et hul i det ene hjørne, så jeg ikke havde det op og ned af glassene, plus at det bare er meget nemmere at styre at der kommer lige meget i hvert glas.
Glassene stilles i køleskabet mindst 1 time og gerne længere.
Pyntes med flødeskum og lidt chokoladespåner.
Tip: portionerne er ikke så store, men faktisk helt perfekte, da det hurtigt bliver lidt vammelt med al den fløde :D
2 kommentarer:
Uf, det ser lækkert ud!
Og du ser fantastisk ud forresten! :-)
/Emma
The Emmoemmo
www.emmoemmo.com
ej, tusind tak :) det var sødt sagt! og hær desserten var SÅ go!
Send en kommentar