fredag den 10. juni 2011

(en anden) Tomatsuppe

Jeg cravede tomatsuppe helt vildt i går (måske var det det dårlige vejr... who knows?), så tomatsuppe blev det. Jeg har jo lavet tomatsuppe før her, men det er altid godt at prøve noget nyt, så da kæresten og jeg gik i køkkenet fulgte opskriften herfra og den kan kun anbefales, for den var vanvittigt god! Vi lavede nogle få ændringer, men fulgte ellers opskriften rimelig slavisk. Vi undlod bl.a. hvidløg og tilføjede lidt fløde til sidst, for at det skulle få en god konsistens.
Jeg har desværre kun billeder af den færdige ret, men tror jeg vil prøve at tage nogle billeder under processen næste gang... Here it goes:


Et skævt olivenolie (eller kokosolie, hvis man har - det er sundere, nemlig!)
1 løg
2 porre
2 gulerødder (vi brugte 3 små)
1 stor bagekartoffel
4 modne tomater og 2 dåser hakkede tomater (kan også bruge flåede eller udelukkende alm. tomater)
140 g. koncentreret tomatpuré
1 l. grønsagsbouillon (her brugte vi oksebouillon, fordi vi ikke havde andet)
1 bøtte cremefraice (vi brugte godt halvdelen i suppen og halvdelen til oven på)
Salt, peber, chili, citron, basilikum og oregano.

How to do it:
Skær løg og porre i tern/skiver og svits det i olie i en gryde til de er bløde.
Tilsæt derefter gulerødder og kartoffel tern. Herefter tilsættes alle tomattyperne; de hakkede, de modne og puréen og chilien, hvis man beslutter sig for det.
Lav så en liter bouillon og tilsæt den, nu skal suppe simre i 20-30 minutter. Tilsæt cremefraichen og rør lidt rundt, blend herefter suppen i en blender (vi måtte dele portionen op i to). Herefter hældes den blendede suppe tilbage i gryden, varmes op, røres med ca. en 1/8 del liter piskefløde og smages til med salt, peber, citron, basilikum og oregano.
Serveres med flute, en klat cremefraiche og pyntes med en kvist basilikum.
BUM! og så er der serveret ;)Ingen kommentarer: